Kantoorbeplantingen

Decoreren met planten is geen bandwerk, maar maatwerk: de plant ademt de sfeer uit van uw bedrijf en sluit naadloos aan bij de inrichting van uw gebouw. Wij verkopen of verhuren een plant, inclusief bijhorende pot, die past bij uw uitstraling en budget. Dit doen we met respect voor de plant: door rekening te houden met klimatologische omstandigheden (bv. lichtinval, airco, ...) verlengen we haar levensduur.
Een groene en natuurlijke aankleding van het interieur kan ook veel breder gaan: groene muren met mos of planten, planten die hangen aan het plafond of speciale constructies, kunstplanten, bloemen of planten die regelmatig gewisseld worden, ...   

 

Aankoop of huur/lease van planten en potten

Bij aankoop wordt u eigenaar van de beplanting. Als optie kiest u voor een onderhoudscontract met of zonder vervanggarantie (zie hierna).
Bij het huren of leasen van planten spreidt u de kosten over meerdere jaren. De minimum periode is af te spreken. Meestal is dat 36 maanden, maar dat kan ook korter of langer hetgeen natuurlijk de huurprijs beïnvloedt. Daarenboven geeft het huren van planten u meer flexibiliteit. Na een afgesproken periode kan de huur worden stopgezet, de planten en/of potten kunnen eventueel helemaal vernieuwd worden, de huur kan worden verder gezet aan een verlaagde kost, contracten kunnen aangepast worden, ... 

Zie beelden van planten en potten op de portfolio.

 

Onderhoud van planten met of zonder vervanggarantie

Koopt u planten, maar kijkt u op tegen het onderhoud? Kies dan voor een waterdicht onderhoudscontract met vervanggarantie: wij verzorgen en (indien nodig) vervangen uw planten kosteloos, zodat uw kantoor er altijd onberispelijk uitziet. Huurt u de planten bij ons, dan is een onderhoud met vervanggarantie steeds inbegrepen.
Meestal worden de planten in een speciaal waterabsorberend substraat gezet, waardoor we slechts één keer om de maand moeten gieten. Of we gebruiken planten gekweekt op hydrocultuur. Afhankelijk van de vereisten van de locatie of de klant, voeren we dus maandelijkse of tweewekelijkse onderhoudsbeurten uit.
Sommige klanten die zelf iemand met groene vingers in huis hebben, doen het water geven liever zelf. Wij kunnen dan om de 3 of 6 maanden een extra controle uitvoeren, maar ook snoeien, behandelen tegen ziektes, zowel preventief als curatief, enz... Het eventueel vervangen van planten gebeurt dan in afspraak met de klant, aan een vooraf afgesproken kostprijs.
Wij doen eveneens het onderhoud van bestaande projecten of planten die werden aangekocht bij een andere leverancier.

 

Renovaties van oudere beplantingen

Is uw beplanting aan vernieuwing toe? Dan kunnen wij u nieuwe planten aanbieden, eventueel in de bestaande potten en in een vers substraat, in huur of aangekocht. De investering blijft daardoor beperkt. 

 

Groene muren of logo's, met mos of planten, echt of kunst

Groene muren duiken overal op. Meestal met gestabiliseerd mos, maar ook met echte of kunstplanten. Of een combinatie hiervan. 
Gemummificeerd mos en kunstgroen zijn het makkelijkst. Het vraagt geen onderhoud en hoeft geen licht. Toch geeft het een natuurlijke look aan de ruimte. Het mos wordt gekleefd of geniet op een paneel, meestal van mdf. Het gestabiliseerd mos heeft daarenboven een natuurlijke aanvoelen.  
Er zijn verschillende types mos, maar de meest gebruikte zijn het IJslands mos (verkrijgbaar in vele kleuren), het platmos en het bolletjesmos. Werken met mos op panelen geeft oneindig veel vrijheid op gebied van design. Zo kunnen we logo's imiteren met mos, of een kunststof logo verwerken in een mosmuur.

Kijk in onze portfolio naar voorbeelden van mosmuren, mospanelen of logo's.

Een levende groene muur is de ultieme oplossing om de natuur in je interieur te halen. Maar het is ook de meest uitdagende oplossing omwille van mogelijk technische beperkingen. Met de juiste plantenkeuze is het resultaat wel adembenemend. Voor beperkte afmetingen, kunnen levende muren volledig op zich staan, dus zonder een automatisch watersysteem of een waterafvoer. Een vlakke; stevige muur zonder verdere voorzieningen is voldoende om te starten.

Kijk hier naar enkele voorbeelden van groene muren.      

 

Kunstplanten, standaard of op maat gemaakt

Niet overal kunnen er 'echte' planten geplaatst worden. Het gebrek aan natuurlijk licht is vaak een probleem in kantoren en dat kan worden opgelost met kunstplanten. De kwaliteit hiervan is de laatste jaren enorm gestegen en de gelijkenis met echte planten wordt alsmaar beter.
De meest kwaliteitsvolle kunstplanten en -bomen hebben een natuurlijke houten stam, dus niet gemaakt van kunststof. Dit hout wordt speciaal gestabiliseerd zodat het veel jaren meegaat. Daardoor krijgt de kunstplant een natuurlijk karakter. Het blad van de plant of boom is kunst, maar haast niet van echt te onderscheiden. De grotere bomen of planten worden veelal op maat gemaakt. 

 

Hangplanten

Is er geen ruimte om veel planten te zetten, dan kan het groen ook in de hoogte verwerkt worden. Potten kunnen eenvoudigweg in potten opgehangen worden, zowel aan het plafond als aan speciale constructies. De uitdaging is meestal om de planten in de hoogte te verzorgen en water te geven. Is dit laatste niet mogelijk of te duur qua uitvoering, dan kunnen we gaan voor kunstgroen van hoge kwaliteit.    

 

Bloemen- of plantenabonnement

De klant aangenaam verrassen, dat is de ambitie van elk bedrijf. Kies dan voor deze formule, waarbij wij uw receptie, vergaderzaal of bureau regelmatig opfrissen met een nieuwe plant of bloemen. Dat kan wekelijks, tweewekelijks, maandelijks, driemaandelijks ... Ook het budget is variabel en af te spreken. Bij langere termijnen maken we vooral gebruik van kunstbloemen van hoge kwaliteit die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn.

Zie hier verschillende voorbeelden.

 

Aankleding van terrassen

Een terras is het natuurlijk verlengstuk van uw bedrijfsruimte, en de plaats bij uitstek voor een ontspannen babbel. Een sfeervolle beplanting bevordert de informele gesprekken met klanten, leveranciers of collega’s.

Zie hier in de portfolio.

 

Kerstdecoraties

Wil je zeker zijn van een gezellig eindejaar op de werkvloer, dan verzorgen wij uw kerstdecoratie, van klein tot groot, eenvoudig of uitbundig.
Dat kan zowel met echte Nordmann bomen als met kunstbomen. We starten bij een hoogte van ongeveer 180cm tot meer dan 5m. Onze bomen worden rijkelijk gedecoreerd, te kiezen uit wel 20 kleurcombinaties of met kleuren die we samen met de klant bepalen.
De bomen worden door ons geplaatst, gedecoreerd en weer opgehaald. Elk jaar kan u genieten van een andere decoratie.        

 

 

naar de algemene portfolio