Over ons

Plant-Axis staat voor verhuur en verkoop van interieurbeplantingen aan bedrijven en de verhuur van planten en bloemen voor evenementen.

Inzake kantoorbeplanting bieden we een full service pakket: verkoop en huur van planten op lange termijn, onderhoud met vervanggarantie, renovaties van oude beplantingen, wisselende bloemen- en plantendecoraties voor de balie, kerstdecoraties, groenaankleding van terrassen, ...

Voor evenementen bieden we een veelheid aan van natuurlijke decoraties: verhuur van planten die tot 4m hoog zijn, een verscheidenheid aan potten, bloemendecoraties en andere natuurlijke elementen.  

 

Historiek

Het eerste hoofdstuk in het verhaal Plant-Axis werd bijna 20 jaar geleden geschreven. Toen begonnen jeugdvrienden Filip Kenens en Johan Creten met de distributie in België en Nederland van een hoogwaardig substraat voor kamerplanten, genaamd SERAMIS. De Seramis kleikorrels vonden vooral in Nederland een belangrijke afzetmarkt bij tuincentra en interieurbeplanters. Daarnaast waren er enkele 'toevallige' klanten waar de binnenbeplanting werd verzorgd.   

Na enkele jaren werd een belangrijk deel van de distributie overgegeven aan de Nederlandse groep Pokon & Chrysal. Vervolgens richtten zij hun pijlen op het verkopen en verhuren van interieurbeplanting voor bedrijven. Spontaan borrelde ook de vraag op om evenementen op te fleuren. De verhuur van planten en bloemen voor evenementen groeide later uit tot de tweede belangrijke pijler van het bedrijf.

De groei van het bedrijf noopte tot een verhuis. Plant-Axis ontgroeide haar bescheiden serre in Rummen (en later ook andere locaties in Sint-Truiden en Tienen), om uiteindelijk intrek te nemen in een eigen gebouw op het bedrijventerrein Brustem (Sint-Truiden).

Vanuit Sint-Truiden levert Plant-Axis planten en bloemen in kantoren en op evenementen in heel België, van Maaseik en Brussel tot Antwerpen en zelfs Knokke. In juli 2013 is Johan Creten helaas plots overleden. Filip Kenens stuurt nu samen met echtgenote Carla Jans een 10-koppig team aan met een uitgesproken voorliefde voor groen.

7 redenen om te kiezen voor Plant-Axis

  • Wij leven ons in in uw bedrijf of event, zodat we maatwerk kunnen leveren.
  • Wij hebben oog voor detail en schoonheid.
  • Wij leveren kwaliteit en creativiteit, in functie van uw budget.
  • Wij bieden voor uw kantoor een ruim pallet aan, van een bloemstuk op de balie tot een groot aantal planten en potten.
  • Wij bieden voor uw event een grote keuze aan groen- en bloemdecoraties die u kan huren.
  • Wij garanderen een goede service, voor en na verkoop.
  • Wij zijn groot genoeg om een flexibele service te kunnen bieden, maar klein genoeg om een persoonlijke relatie met u te onderhouden.